Amerika niest (2) - diagnose en recept

De Grote Recessie die we inmiddels ruim en breed achter ons hebben liggen, was niet zo maar een recessie. Dit was zo'n recessie die vooraf gaat aan de afronding van een periode en een nieuwe aankondigt. Op mijn blog en in mijn presentaties en InspiratieShops heb ik er al veel aandacht aan besteed, net als aan de manier om met succes en energie aan de nieuwe periode te beginnen - zie onder andere 'Een uitdagend scenario'.

Dat is niet nieuw, maar natuurlijk wel bijzonder - het is 'de mens' al een paar keer overkomen. Fareed Zakaria geeft in TIME magazine van 1 november j.l. een fraaie diagnose van het land dat de welvaart en het welzijn van de wereld de afgelopen eeuw in zo'n belangrijke mate heeft bepaald: de VS. Waarom blijft het herstel van de Amerikaanse economie nu zo achter bij dat van bijvoorbeeld de BRICI-landen? Hoe staan de VS er qua economische structuur, orde en energie voor? Hoe komt dat? Wat kunnen ze er aan doen? Boeiend leesvoer, dat artikel 'How to Restore the American Dream' - het potentieel is er, maar de houding moet veranderen.

Dat hebben we, zoals gezegd, eerder gezien. Alles begint met de juiste houding: de basisovertuigingen over en het vertrouwen in 'de wereld', de toekomst en de eigen rol daarin. Het geloof in de kracht van mensen en de overtuiging dat we samen meer kunnen dan 'ik'. Create your future, energize your enterprise!

Er zijn nog geen reacties op "Amerika niest (2) - diagnose en recept"