Flexwerk stoppen, FNV? Een nieuw betoog voor meer flex

De Nederlandse flexschil omvat nu zo'n 35% van alle werkenden. Is dat veel? Internationaal gezien zeker. Dus naar minder flex? Zoals onder andere de FNV keihard bepleit?

Of toch niet? Op grond van data van CBS, CPB, Ecorys en ADP kan gesteld worden dat 55% van de Nederlandse werkers flex wil!

Helaas is maar 14% van alle werkenden een blije flexer.
En lopen we het risico dat ondernemingen zich te veel vergapen aan lage kosten-proposities en numerieke flex zien als de cruciale kerncompetentie in een veranderlijke, moeilijk voorspelbare wereld.

Kansen en uitdagingen zat dus.

Veel meer aanstekelijke flex
Ingrijpende trends van de 4e Industriële Revolutie zorgen onvermijdelijk voor meer flex. Natuurlijk moet het absoluut ook gaan over verantwoordelijke flex (eerlijke flex), en daar wordt hard aan gewerkt. Maar dat is toch echt iets anders dan vast: het moet gaan over sociale contracten en over psychologische binding.

Het moet bovendien gaan over futureproof focus én wendbaarheid, over interne én externe mobiliteit, over multi-inzetbaarheid en employagility. En over continue bij- en omscholing. Over bevlogen werkers en aanstekelijke werk- en opdrachtgevers, die met hun futureproof serviceconcepten een mooie rol spelen op het wereldpodium - bijzondernemers, die bovendien door de overheid moeten worden gestimuleerd.

Nieuwe mindset, nieuwe visie op succesvol ondernemen, nieuwe visie op waardevolle flex
Er is schreeuwend behoefte aan een moderne, holistische, stimulerende, gedeelde visie op succesvol ondernemen, mooi werk & aanstekelijk organiseren, plus de daarbij behorende nieuwe principes en waardering - de open zoektocht, de open dialoog, de brede adoptie.

Op naar de grote mogelijkheden en strategische waarde van flex, gebalanceerde flex (en hier!) voor een workforce in flow - flex 2 energize!

Er zijn nog geen reacties op "Flexwerk stoppen, FNV? Een nieuw betoog voor meer flex"