Op Expeditie (bedankt, Jonard)

Hoe kunnen we succesvol zijn in De Nieuwe Toekomst? En hoe kunnen we dat worden? Het antwoord op die tweede vraag is nog belangrijker dan dat op de eerste. Want het proces bepaalt de uitkomst. Dat proces, dat noem ik graag De Expeditie.

Een expeditie is bij uitstek een inspanning die is gericht op een uitdagend, maar nog onscherp doel. Zij vergt tijd, moed, zelfvertrouwen, optimisme, hoop, hoog bewustzijn, leren, creativiteit, samenwerking, onderling vertrouwen, conversatie, teamenergie, teamvermogen, improvisatievermogen, zelforganiserend vermogen, zelfredzaamheid, veerkracht. Dat is nogal niet niks!

En toch is 't gewoon heel goed uitvoerbaar. En 't mooie is: een goede expeditie geeft geweldige energie en geweldige uitkomsten.

Ik kan er heel veel over schrijven en zeggen, en dat zal ik later of in een persoonlijk gesprek ook graag doen, maar nu en hier verwijs ik je heel graag naar het artikel 'Van organiseren naar ondernemen' op managementsite.nl. Daar lees je een mooi verslag van een prachtige Expeditie die ik heb mogen ontwerpen, (bege)leiden en ondernemen, voor en samen met Jonard en zijn mensen.

 

Er zijn nog geen reacties op "Op Expeditie (bedankt, Jonard)"