50% meer welvaart!

In het grootste deel van ons land zijn de zomervakanties nu afgelopen. Het mooie weer zet onverminderd voort, en ook de hoop op het begin van economisch herstel ontkiemt terwijl de 'wanhoop' weg ebt. Met de gevreesde groei van de werkloosheid lijkt het ook al mee te vallen. De aandelenbeurzen zijn de afgelopen anderhalve maand wéér flink gestegen; op dit moment probeert de AEX de in oktober vorig jaar verloren grond - de 300 punten-grens - weer terug te pakken.

Dat hadden we even nodig, goede berichten. Tegelijk waarschuwt 'Dr Doom' ons voor een aantal stevige beren op de weg naar herstel. Maar hoe dan ook, panta rhei en dat geldt zeker voor de economie. Vroeg of laat zullen we weer groei zien in ons land.

Ambitie voor de 21e eeuw

En dan? Gewoon maar weer verder met waar we in het najaar van 2008 waren gebleven? Of zullen we nu, bij het begin van het 2e decennium van de 21e eeuw, eens een serieuze ambitie neerzetten en serieus werk gaan maken van alle uitdagingen en mogelijkheden die deze eeuw ons biedt? Laten we beginnen met een stevige ambitie, want zonder uitdagend doel zijn we als een stuurloos schip op de woeste baren van de wereldeconomie: samen, als BV Nederland, gaan we voor 50% meer welvaart, voor iedereen! Dus geen economische groei van 3 of 4 of zelfs 5% per jaar, nee - in het komende decennium voor iedereen gemiddeld 50% meer welvaart. Alle organisaties kunnen daar aan bijdragen, iedere ondernemer, medewerker en leidinggevende, elke politicus, alle ambtenaren. Iedereen.

"We choose to go to the moon. We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard, because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills."

(John F. Kennedy, 12 september 1962) 

Er zijn nog geen reacties op "50% meer welvaart!"